Cara Mengatasi Masalah Perut Buncit

Cara Hilangkan Perut Buncit?

Mara Lagi Kehadapan Perutku!

Cara Mengatasi masalah perut buncit? Artikel ni ditujukan khas kepada lelaki saja ya sebab masalah perut buncit ni sering menyerang lelaki je lagi-lagi selepas berkahwin.. Ada tak istilah lain bagi perut buncit ni? Ya, memang ada.. Perut Mara Ke depan.. Kalau anak sedara anda yang baru berumur 5 tahun mula tegur perut anda, “Uncle, dalam ni ada baby boy yek?”.. Ahah , itu bermaksud anda dah berada dalam keadaan KRITIKAL dah tu..

Namun, jangan merungut lagi.. jangan risau sebab masalah perut buncit boleh diselesaikan dengan sebenarnya. Cuma anda je belum tau.. teruskan pembacaan OK?

5 Tips simple untuk mengatasi masalah Perut Buncit.

Mandi Bunga Boleh Hilangkan Perut Buncit? Haha!

Mandi Bunga Boleh Hilangkan Perut Buncit? Haha, Lupakan!

Tips pertama ialah Mandi bunga!! Ye ke? Tak de lah,tu gurau je tu nak bagi suspen.. mandi bunga kalau anda masih tak kawin-kawin lagi..

Yang tu kenalah mandi bunga TAPI kalau perut buncit, tips-tips di bawah mungkin boleh membantu :

  1. Lepas makan terus tido.. Ni paling terbaik, dah makan ular sawa dah.. Ini yang akan menyebabkan kebuncitan paling melampau.. Jangan nak ikut pula tau.. Paling-paling pun kalau nak tidur pun biarlah 3-4 jam selepas makan.
  2. Lepas makan, relax dulu dalam 30 minit barulah mandi.. Itu pun kalau tak nak perut buncit lah.. kalau anda Tanya saya, “Ehh.. yeke nihh”. Jawapan saya, “try lah sebulan”.. Oh ya, jangan lupa ambil ukuran perut dulu sebelum buat ya, ehh ehh.. ni nak kempiskan perut ke apa ni?
  3. Makan 2-3 suap, pastu minum air.. makan 4-5 suap lepas tu minum air lagi.. Ohhh.. jangan ya kawan.. cuba elakkan cara makan begini ya kalau nak kempiskan perut.. Nak minum air biar 10 minit selepas makan, AIR MASAK maksud saya, bukan air sirap bandung lak.. “Ala.. tak best lah air masak, tak sedap”.. Jawapan saya: “Ni nak tips elak perut buncit ke nak tips membuncit kan perut ni.. hadoiii”
  4. Kalau boleh, anda makan makanan yang direbus.. ayam rebus, ikan rebus.. memang tips ke-4 atasi Perut Buncit ni agak extreme sikit kan.. sebab tu ada perkataan ‘kalau boleh’ kat depan tu. Memang diakui sukar nak berkomitmen dengan tips ke-4 ni TAPI cuba lah ya, panggang, rebus, steam berbanding bergoreng.. “alahh.. nak ayam goreng jugak!” Jawapan saya : “tambahkan Oats dalam sarapan awak ya Abang hensem”
  5. Air masak minum sekurang-kurangnya 3 liter sehari. “Huisshh.. biar betul, perut buncit dah.. lagi mau minum air lagi ke? kang gemuk air pulak kang bro” Jawapan saya : “Air masak membantu dalam proses perkumuhan.. Ya, proses ‘uk uk’ dan proses ‘shu shu’ disamping membantu menyingkirkan toksin dalam badan”. TAPI kan, nak atasi perut buncit ni kena berselari dengan 5 lagi proses.. apa dia? Eheheh.. baca tips senaman pula ya.

“Mana dia tips senaman? ” 

Tips senaman saya akan post pada keesokkan harinya. Pastikan anda bookmark post ini atau langgan RSS blog ini untuk mendapatkan notification mengenai post saya berkenaan Tips senaman.

[UPDATED]

Tips senaman untuk mengatasi perut buncit!

About En. Ben

En. Ben atau nama sebenarnya Noor Azreen Masenwat adalah Pakar Diet di DIETKAMIKAZE.COM. Beliau telah berjaya membantu lebih 1,300 Rakyat Malaysia, Brunei & Singapore mencapai berat badan impian yang diidamkan oleh Peserta-Peserta melalui Program DIETKAMIKAZE. Ingin mengetahui dengan lebih lanjut mengenai Program DIETKAMIKAZE? KLIK SINI SEKARANG!
This entry was posted in Trick & Tips Diet Untuk Anda!. Bookmark the permalink.

32 Responses to "Cara Mengatasi Masalah Perut Buncit"

Leave a reply